Samsung Wallet verandert de manier waarop u uw Galaxy-smartphone gebruikt

Bron: Samsung YouTube

Als je denkt dat je de naam Samsung Wallet eerder hebt gehoord, dan heb je helemaal gelijk. Samsung lanceerde de Wallet-app voor het eerst in 2013. Deze werd later omgedoopt tot “Samsung Betalen”en nu keert het bedrijf terug naar een volledige cirkel, aangezien Samsung de Wallet-app terugbrengt – deze keer brengt alle functies onder één paraplu en voegt zelfs nieuwe toe, zoals ondersteuning voor cryptocurrency!

Tot nu toe was Samsung Pay de totaaloplossing van het bedrijf voor alles wat met betalingen te maken heeft. Hiermee kunnen Galaxy-smartphonegebruikers een digitale versie van hun creditcard/betaalpas op hun smartphone opslaan. Het is beschikbaar op de meeste moderne Samsung Galaxy-apparaten en is een van de beste alternatieven voor Apple Pay – vooral omdat het kan worden gebruikt op de POS-machines die geen NFC-betalingen ondersteunen. De nieuwe Samsung Wallet-app brengt het gemak van Samsung Pay en nog veel meer onder de aandacht.

POCKETNOW VIDEO VAN DE DAG

Naast Samsung Pay kun je met Samsung Wallet nu andere kaarten opslaan, zoals studentenkaart, ticketpassen, vaccinatiebewijzen, rijbewijzen, digitale sleutels en nog veel meer, rechtstreeks in de app. Alles wat je opslaat, is zichtbaar op het hoofdscherm van de app en je kunt zelfs bepaalde kaarten bewaren voor snelle toegang.

Aanvankelijk werd verwacht dat de app alleen in Zuid-Korea zou worden gelanceerd, maar Samsung maakt hem verrassend genoeg beschikbaar in andere regio’s, waaronder de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië, het VK en Spanje. Galaxy-gebruikers die de Samsung Pay-app gebruiken, worden automatisch gevraagd om de nieuwe Wallet-app te installeren. Er zijn een aantal gebieden waar de nieuwe Wallet-app van Samsung de oplossing van Apple en Google lijkt te verslaan, en we hebben ze hieronder besproken.

Gebieden waar Samsung Wallet een voorsprong heeft op Apple en Google

Screenshots van Samsung Wallet Bron: Samsung

In tegenstelling tot de oplossingen van Apple en Google, kunt u met de Samsung Wallet uw cryptocurrency-portfolio aan de app toevoegen. Gebruikers kunnen hun digitale activaportfolio bijhouden door de waarde van hun cryptocurrencies op verschillende beurzen te controleren, hoewel u daar nu misschien vanaf wilt blijven. De mogelijkheid om crypto-sleutels op te slaan is beschikbaar in het gedeelte ‘Digitale activa’ van de app.

De app wordt beveiligd door Samsung’s defensieve beveiligingssysteem Knox. Samsung zegt alle gegevens van de Wallet-app worden opgeslagen in een geïsoleerde omgeving, het ingebouwde Secure Element (eSE). Als je de Wallet-app niet op je Galaxy-smartphone ziet, kan het ontbreken van een fysieke Knox-module op de chipset of embedded Secure Element (eSE) de reden zijn.

Naast het ondersteunen van cryptocurrencies, heeft Samsung Wallet ook de mogelijkheid gekregen om digitale autosleutels voor bepaalde voertuigen op te slaan. De digitale autosleutelfunctie van Samsung was tot nu toe alleen beschikbaar op de Genesis GV60, maar het bedrijf zegt dat de app nu kaarten van BWM, Genesis en Hyundai ondersteunt. U kunt zelfs digitale huissleutels op de app opslaan.

Een ander bedrijf sluit zich aan bij de revolutie zonder digitale portemonnee

Het wordt steeds duidelijker dat we onze portemonnee in de toekomst niet meer hoeven te dragen. Apple heeft er al een oplossing voor klaar (en het wordt elk jaar beter), heeft Samsung nu de nieuwe Wallet voor zijn eigen Galaxy-smartphones geïntroduceerd, terwijl Google alle andere Android-smartphones heeft gedekt.

Digitale portemonnees zijn veiliger en handiger dan traditionele portemonnees. Sommige voorspellen dat de helft van de bevolking tegen het jaar 2025 zal overschakelen op digitale portemonnees, en de nieuwste inspanningen van Samsung zijn een stap in dezelfde richting. Terwijl sommigen beweren dat de grote technologiebedrijven gebruikers steeds meer laten vertrouwen op apps en diensten om ze in hun ecosystemen te vergrendelen, maken diensten zoals digitale portemonnees ons leven veel eenvoudiger, en ik ben blij te zien dat een ander bedrijf aan boord springt om dit te brengen ervaring aan zijn gebruikers.

Wat vindt u van Samsung Pay? Gebruik je een Wallet-service van Apple, Google of Samsung? Hoe is je ervaring geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

creditSource link

Onbikenophone.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart